Jeugd

Jeugd

Ook de jeugd is van harte welkom bij HBV “De Vriendschap” we hebben al jeugd vanaf 8 jaar die meedoen aan jeugdwedstrijden, rayonkampioenschappen en Nederlandse kampioenschappen.

jeugdHBV “De Vriendschap” heeft een jeugdafdeling die gemiddeld bezocht wordt door ongeveer 15 kinderen. Hierbij staan 2 tot 3 instructeurs die de kinderen de basisprincipes van het schieten bij brengen.

De beginnende jeugd gaat eerst op een afstand van ongeveer 10 meter de “techniek”oefenen. Het gaat dus niet om het aantal punten wat de beginnende schutter schiet maar puur  om de beheersing en de concentratie van het handboogschieten.

jeugd2

Als de techniek, beheersing en de concentratie goed beoefend is kan de beginnende schutter op een afstand van 18m gaan trainen

De jeugd traint op maandag avond van 19:00 uur tot 20:30 uur

Heb je interesse gekregen in het handboog schieten en wil je dit graag een keer proberen dan kan dit! Kom vrijblijvend naar onze trainingsavond. Onder begeleiding van een van onze trainers kun je dan een les mee schieten en kijken of de handboogsport wat voor jou is.